Anders Behring Breivik – Manifest, II

Siden jeg skrev det forrige innlegget mitt om manifestet har jeg fått SJUKT mye treff. De fleste søkene jeg får er av typen «manifest sammendrag» og «manifest utdrag». Det er tydeligvis veldig mange som har lyst til å vite hva som står i manifestet, og som kanskje ikke har tid eller lyst til å pløye seg gjennom 1500 sider. Klikkhore som jeg er, er derfor min umiddelbare reaksjon å skrive mer om det. Også fordi jeg tror det er mange som nå prøver å forstå og akseptere det som har skjedd, og at å vite hva som står i manifestet kan være et ledd i den forståelsen.

Men… her oppstår det et lite moralsk dilemma. Selv har jeg ca 1000 års utdannelse innen humaniora-fag, med hovedvekt på litteratur og tekstanalyse, og har derfor gode forutsetninger for å forstå at det som står der er fullt av selvmotsigelser og konklusjoner trukket på sviktende grunnlag. Ja, jeg vil gå så langt som til å si en hengemyr av et grunnlag. Jeg kan ikke kontrollere hvem som leser bloggen min, og ved å gjengi deler av manifestet risikerer jeg alltids at noen unge eller lett påvirkelige mennesker kan ta manifestet for god fisk. På den annen side er det bedre at disse får en gjengivelse via en kritisk stemme, enn om de eventielt skulle finne manifestet et annet sted hvor det kanskje blir fremstilt i et bedre lys. Så, jeg følger oppfordringen fra Andreas Wiese, og skriver mer. Jeg vil imidlertid understreke – med en fire fem streker – at dette virkelig ikke er god fisk. Det er fisk som stinker reker og gamle egg.

Listomania

Store deler av kompendiet består av lister, oppramsinger og oversikter. Her er alt mulig fra lister over jordbruksprodukter man kan dyrke på gården man bruker som dekkoperasjon, hvilke steroider som fungerer på hvilke måter, helt til oversikter over hvordan mafiaen er organisert i forskjellige europeiske land. En av disse listene beskriver krigen Breivik mener kommer til å utfolde seg frem mot år 2083:

European Civil War, Phase 1 – 1999-2030
– Islam, 2-30% based on country
– Open source warfare, military shock attacks by clandestine cell systems.
– Further consolidation of conservative forces.

European Civil War, Phase 2 – 2030-2070
– Islam, 15-40% based on country
– Consolidation continues, more advanced forms of resistance groups.
– Preparation for pan-European coup d’états.

European Civil War, Phase 3 – 2070-2083
– Islam, 30-50% based on country
– Pan-European coup d’états. Cultural Communism/multiculturalism defeated in the first European country followed by the rest.
– The implementation of a Cultural Conservative political agenda begins.
– Execution of cultural Marxist/multiculturalist category A and B traitors initiated. Deportation of Muslims initiated.

Han ser altså for seg at Europa er i krig. Nå. OK? Hvis Norge er i krig akkurat nå, så er det isåfall en krig hvor de eneste våpnene er kjærlighet og omtanke og hvor målet er å klemme fienden ihjel. Jeg har aldri sett så mye klemming på riksdekkende TV noengang.

Isolasjon

Hvordan en kan holde seg unna søkelyset til sikkerhetstjenesten blir også utførlig beskrevet i en lang oversikt. En av tingene som har opptatt pressen de siste to dagene er hvordan Breivik klarte å planlegge og gjennomføre alt dette uten å bli spotta av PST. Senest i februar i år uttalte PST at det bare var et spørsmål om tid før det høyreekstreme miljøet i Norge eksploderte. Likevel finnes navnet «Anders Behring Breivik» bare én gang i arkivene deres. Grunnen til det kan være at han hele tiden systematisk har unngått situasjoner hvor han kan sette seg selv i politiets søkelys:

Surround yourself (either online or in real life) with people who support your political ideology but who at the same time does not jeopardise your security in any way. You should therefore avoid any affiliations with known extremists or such groups as they are most likely flagged (individuals and groups who are monitored by your national intelligence agency on so called “watch lists”). The reason why you should surround yourself with “moderate sympathisers” is because you will need a minimum of moral support.

Knights Templar

En annen ting som har opptatt mediene er denne «ridderordenen» som Breivik kanskje, eller kanskje ikke, er en del av. Er det noen sannhet i dette om de «to andre cellene» som skal finnes i Norge, for ikke å snakke om ytterligere celler andre steder i Europa? I den tredje delen av dokumentet beskriver Breivik stiftelsen av ordenen:

Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici – PCCTS (the Poor Fellow-Soldiers of Christ and of the Temple of Solomon), the Knights Templar was re-founded in London in 2002 by representatives from eight European countries, for the purpose of serving the interests of the free indigenous peoples of Europe and to fight against the ongoing European Jihad (referred to as the “third Jihad”). The Knights Templar was re-founded as a pan-European nationalist military order and a military/criminal tribunal with two primary objectives. The order is to serve as an armed Indigenous Rights Organisation and as a Crusader Movement (anti-Jihad movement). The founding session (two meetings consisting of 4 founding members and host as a security precaution) was held in London, United Kingdom – Apr, 2002.

We train to kill but that doesn’t mean we love violence. We use violence only for self defence, as pre-emptive actions and as a last option.

Og for å beskrive hvordan ridderne skal operere kommer han med nok en liste:

· Oppose all hate-ideologies; communism (anti-individualistic), cultural Marxism/multiculturalism (anti-European), Islam (anti-kafr) and national socialism (anti-Jewish).
· 100 year plan to contribute to seize political power in Western European countries currently controlled by anti-nationalists (cultural Marxist/multiculturalist regimes). Bring freedom and cultural and demographical sustainability to all Europeans
· Serve and protect the indigenous peoples of Europe and all other loyal and patriotic European individuals
· Preserve European culture, traditions and heritage
· Stop the ongoing European cultural and demographical genocide facilitated by the cultural Marxists/multiculturalists, suicidal humanists, and capitalist globalist elites
· Prevent the deconstruction of Christendom in Europe
· Prevent further Islamic demographic warfare – disallow the Muslim invasion/colonisation of Europe
· Repulse Islam from Europe by the initiation of future deportation campaigns
· Effectuate punishment for Western European cultural Marxist/multiculturalist/globalist perpetrators for crimes committed against the indigenous peoples of Europe
· Oppose and defeat the Multiculturalist Alliance (MA 100) in Europe using any and all means necessary
· Support Israel’s fight against Jihad
· Liberation of the Middle East Christians from Islamic rule
· Virtues such as the willingness to martyr oneself for the cause, the exercise of discretion, voluntary poverty and devoted obedience to the principles are mandatory for all Justiciar Knights
· Honour the wishes and memories of our forefathers, who secured European security and prosperity in the past
· Follow the PCCTS’s mantra – “Martyrdom before Dhimmitude”.

Breivik bruker også en del plass på en liste, komplett med bilder, over hvilke medaljer og utmerkelser man kan motta som medlem i KT. Han har laget et helt system av æresbevisninger av typen «Distinguished Saboteur Master Commendation» og «Distinguished Destroyer of cultural Marxism Commendation». Det ser ut som han har gitt seg selv tittelen «Justiciar Knight Commander». Det er iallefall det merket han har på uniformen på bildet de fleste nå har sett.

Morbid lek

Min første assosiasjon til alle disse listene og oversiktene, er lekene jeg pleide å leke med søstra mi da vi begynte å bli for gamle til å leke med dokker. Kanskje da vi var ti-tolv år? Vi begynte å leke leker der vi skapte oss et helt nytt liv og en ny identitet. En stor del av leken var å planlegge og skape den virkeligheten vi skulle bo i. Vi valgte oss nye navn, ofte lange intrikate navn som vi skrev ned på fiktive fødselsattester. Vi tegnet huset vi skulle bo i, og lagde kart av området rundt, komplett med veinavn og imaginære naboer. Vi diktet opp detaljerte familiehistorier til personene vi ville være, ofte med romantisk tilsnitt av typen «foreldreløs som egentlig viser seg å være prinsesse». Systematisk skapte vi oss en ny verden vi synes var spennende og laget all mulig slags dokumenter som kunne høre til i denne verdenen. Jeg har fortsatt noen karakterutskrifter fra vår imaginære skole.

Det morsomste med leken var ikke det å leke at jeg var en annen, men det å planlegge at jeg var en annen og å dokumentere og forberede meg på å være denne andre personen. Det var sjelden vi kom så langt som til faktisk å leke leken, for det var så gøy bare å skrive ned alt. Jeg ser for meg at det er noe av den samme mekanismen som har tatt overhånd for Breivik. I kombinasjonen mellom litt for mye World of Warcraft og overdreven tidsbruk på høyreradikale blogger, har det vokst frem en hel alternativ og romantisk verden han har villet dokumentere. Han fremstiller seg selv som en høvisk ridder, en Don Quijote, hvis mål er å redde vestlige jomfruer fra å bli besudlet av de svartmuskede maurerne, men istedenfor esel og sverd har han bomber og maskingevær. Hele manifestet er som en slags forberedelse til den leken han planlegger å leke når han har jagd alle Muslimer ut av Europa. For først da kan moroa begynne. Men han skjønte aldri at det bare var en lek.

Reklame

15 kommentarer om “Anders Behring Breivik – Manifest, II

  1. Det som er underligt her er at alle som sier at denne syke djevelen, tydeligvis har hatt rett, den syke mannen er jo skjuk,ELLER???????????????????????????????

 1. Synes det er spesielt når ABB påpeker at mange fra sør/utlandet prøver å «nordifisere» seg ved å blonde håret, blå linser osv samtidig som ABB var en høy bruker av solarium.

  Bitende ironisk.

  1. Jepp, han er ofte ganske inkonsekvent. Han innleder fx med å si at all ideologi er feil, men siden repeterer han i det uendelige hvor viktig det er for vesten å bli sikrere i sin egen ideologi.

 2. han er jo selvmotsigende til de grader. hele makkverket som han hevder og ha brukt 9 år på er jo klipp og lim og beskrivelser av do it yourself oppskrifter som florerer på nettet. han fremstår som en idiot med et vannvittig mindreverdighets kompleks som han prøver og overkompensere for med fantasier og løgner, skulle ønske han kunne blitt hypnotisert til og hate seg selv likke sterkt som han hatet de han rammet og sonet resten av livet i fengsel under hypnose. o.C.t

  1. Hmm, min erfaring er at folk som hater andre ofte allerede hater seg selv. Iallefall hvis de hater hele grupper med mennesker, eller en eller annen abstrakt idé, sånn som i dette tilfellet.

      1. Så hyggelig at du vil legge meg til! Mener du linke til meg, eller RSSe meg? Hvis du mener link i sidefeltet på bloggen din (sånn som jeg har), så må du lagre adressen min i ‘lenker’ og så legge til en lenke-widget. Widgeter finner du under ‘utseende’.
       Hvis du mener RSS, så er det bare å klikke øverst på RSS-ikonet på siden min. 🙂

 3. Jeg kan ikke si meg like fornøyd med denne oppsummeringen av hans såkalte manifest, som så mange før meg, både i dette innlegget, og i innlegg nummer 1.

  Grunnen til det er at jeg syns det er unødvendig av høyt utdannede personer å skal sette seg inn i tankegangen til en slik person.
  Anders Behring Breivik er en meget forstyrret person, på så altfor mange områder, men han har desverre ikke lav intelligens. Han er nok mer intelligent enn flere av de som har kommentert. Han ser på en større sammenheng i samfunnet, og klarer å trekke paralleller mellom samfunn og religion, det klarer tydeligvis ikke mange av «dere». Misforstå meg rett, jeg er virkelig ikke en tilhenger av verken han som person, eller det han står for, men mye av det han skriver om kan man kjenne igjen i dagens samfun. Han skriver noe om forplantningen til de forskjellige kulturer og religioner, og der har han et skremmende poeng: en gjennomsnittsmuslim (om jeg skal bruke det uttrykket), får ca 8 barn. En gjennomsnittsperson som er født og oppvokst i Norge, av Norske foreldre, får ca 2 barn. Det er ikke til å unngå at om noen år (estimert til år 2050) er muslimene i KRAFTIG overtall, og vi vil måtte lide under Sharialov osv. Det står skrevet i Koranen at muslimene en gang skal herske over alle, både kvinner, menn og barn av en annen rase/religion, og det vil de nok klare, ved hjelp av nettopp forplantning.

  DER er jeg enig med ham, selv om jeg ikke er enig i tiltaket han satte igang. Jeg er selv nært pårørende, og kan ikke fatte og begripe hvordan noe kan planlegge og utføre noe så grusomt som det han har gjort.

  Dette var egentlig ikke for å starte noen slags form for diskusjon, men jeg regner med at der er noen tastatur rundt om i Norge som vil være rødglødende før kvelden er omme.

  god natt.

  1. Velvel, grunnen til at høyt utdannede personer setter seg inn i det han skriver er fordi vi faktisk har forutsetninger for forstå det, og kan kritisere det etterpå.

   Dette med at muslimene kommer til å være i overtall om 40 år for eksempel. Dette er en vanlig misforståelse som bygger på manglende informasjon om temaet, manglende evne til å sette enkelte fakta inn i en større kontekst, samt litt for kreativ bruk av statistiske virkemidler. Jeg regner med at du har informasjonen din fra YouTube-videoen Muslim Demographics? Det er iallefall der Breivik har denne informasjonen fra, så vidt jeg husker. Vel, man kan ikke stole på alt man ser på YouTube. Kildekritikk er en av de viktigste tingene man lærer under utdanning. Ikke tro på alt du hører.

   La meg ta dette i punkter sånn at det blir litt mer oversiktlig.

   1. Muslimske kvinner bosatt i europeiske land får færre barn fordi de assimileres til det vestlige levesettet. Selv om førstegenerasjonsinnvandrere får mange barn, så får deres barn langt færre. Et mer realistisk estimat over prosentandelen av muslimer i Europa i 2050 er derfor 8 prosent, ikke over 50. Å si at muslimske kvinner født og oppvokst i Norge og Europa kommer til å få like mange barn som muslimske kvinner i Algerie eller Marokko, blir litt som å si at etnisk norske kvinner kommer til å få like mange barn som kvinner i Venezuela. Begge gruppene er jo kristne. Dette faller på sin egen urimelighet.

   2. Dette med at muslimske kvinner får 8 barn er data som ingen helt vet hvor kommer fra. I videoen presenteres det i forbindelse med franske statistikker. Men nå har det seg sånn at franske myndigheter ikke samler inn data basert på religion. Hvor kommer dette tallet fra, da? Du kan lese mer om dataene som den videoen bruker her: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8189231.stm

   3. Det står i Bibelen: «Gå ut i all verden og gjør alle folkeslag til mine disipler» (Mat. 28,16). Hvis du skal kritisere Islam, må du nesten ta med Kristendommen i samme slengen.

   4. I tillegg er det stor forskjell på innvandringen til Norge og til de gamle kolonimaktene Frankrike, Belgia og Nederland. Et stort problem med den videoen (og Breiviks manifest) er at den blander sammen fødselsrater, religion og innvandring – i en rekke veldig forskjellige land – til en herlig røre av skremselspropaganda laget for å overbevise folk som ikke helt har oversikten over feltet. Ikke akkurat vitenskapelig…

   Breivik er ikke dum, jeg tror han er en intelligent fyr. Men kildekritikk er ikke hans sterkeste side, og kanskje heller ikke din? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..